Hallux valgus sau băiat cu un deget deschide

 1. Ce este juanete sau hallux valgus?

Juanete se referă la bunión sau de prezentare, care apare la nivelul partea interioară a capului de prima metatarsiano. Denumire medicală foto21hallux valgus, și provine de la latinescul: hallux-acesta este numele pe primul deget sau degetul mare de la picior, și valgus înseamnă că este lăsată în afara de linia mediana a corpului la un unghi mai mare de 15 grade.

 1. De unde numele Juanete?

Această întrebare pentru mine, a făcut de mai multe ori, și ceea ce am cercetat, care merge în Spania. Se credea că juanetes pot fi consumate cel mai des, oamenii din mediul rural sau în câmp, și Ioan-numele, general de la oamenii umili, el a fost acest nume.

 1. Motivul juanete sau hallux valgus?

În hallux valgus este rezultatul interacțiunii incorectă de pantofi și o predispoziție genetică. În populațiile care nu poartă pantofi, boala, practic, nu se știe. De asemenea, atrage atenția asupra faptului că aproape toți pacienții care vin la consiliere de la una din rudele cu această boală. În plus, oamenii care au primul deget este mai lung decât al doilea, mai predispuse să aibă juanetes. Acest tip de mers pe jos se numește "din Egipt".

 1. Este oare această boală numai pentru adulți?

Nu. Este cunoscut că, în perioada adolescenței, cunoscut sub numele de hallux valgus de tineret. În acest loc se poate vedea și pe copii.

 1. Ce valoare tratamentul chirurgical?

O schimbare de pantofi, creșterea lățimea capului, și de a folosi dispozitive, cum ar fi plasturii cu nicotina, garnituri interdigitales poate reduce simptomele în formă ușoară, în acest caz, puteți opri dezvoltarea bolii. Cu toate acestea final de tratament este cea chirurgicală.

 1. Ce fel de exercitii pot face pentru a trata juanetes?

Un fel de exerciții să se întindă tendoanele abductores și capsule de ajutor. Exerciții cu chingi, cum arata in poza, sunt utile pentru a reduce durerea.

 1. Și în ce constă tratamentul chirurgical?

Depinde de tipul de hallux valgus, că la un pacient. Există mai mult de 130 de tehnici chirurgicale de tratament hallux valgus, medicul alege printre aceste metode cele mai potrivite pentru pacient.

În cazurile ușoare se practică tehnici chirurgicale mai simple, în cazurile severe, este necesar să se efectueze, ca de obicei, osteotomías în metatarsiano, care conțin dupa operatie mai lungă..

 1. Ai avansat considerabil în ultimii ani în chirurgia juanetes?

Dacă metodele de care am făcut-o de mult, anestezia s-a îmbunătățit, reducând în mare măsură de durerile postoperatorii. Noi instrumente și mijloace pentru a fixa остеотомии care s-au îmbunătățit rezultatul final. Operațiunile subcutanată, de asemenea, a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani.

 1. Că costul de chirurgie juanetes acoperite toate companii private de asigurare?

Dacă, în Venezuela, companiile de asigurare acoperă intervenție chirurgicală, așa că este o boală, nu cosmetice.

 1. În ce constă tratamentul chirurgical?

În cazul în care, foarte important, pe baza cărora și control colegul meu, chirurg ortoped alege de intervenție, care va îndeplini. Foarte important este ca o radiografie a piciorului este susținută.

 1. Ca după operație, această intervenție?

Depinde de tehnica de utilizare, dar, în prezent, de recuperare mult mai rapid decât în trecut, iar pacientul nu trebuie să fie, ca timpul s-a oprit, ca și mai înainte. De obicei, sunt folosite speciale de pantofi, pentru ca pacientul să poată să meargă din nou în funcțiune.

 1. Mi-a spus că operațiunea este foarte dureros, este adevărat?

Acest lucru nu este adevărat, acesta este unul dintre miturile de chirurgie juanetes. Înainte de procedura se efectuează blocaj cu anestezice cu acțiune prelungită pentru a ieși din sistem, fără durere.

 1. Când mă pot întoarce la locul de muncă?

Depinde de două lucruri: în funcție de tipul de operațiune, care a fost efectuată și în funcție de tipul de muncă pe care îl aveți. Dacă se realizează metoda numai ocupație țesuturilor moi, și locul de muncă necesită stai poate reveni la locul de muncă, în termen de o săptămână până la 10 zile.

foto22

Dacă accidentul puternice practicat остеотомия în metatarsiano, iar munca lor necesită efort fizic, poate fi necesar să așteptați până la 6 săptămâni pentru a reveni la locul de muncă.

 1. Care este foarte mare cicatrice după operație?

Rana devine la granița dintre piciorul din spate și plante, astfel încât burta ca cel mai discret, dar cicatricea este diferit în mod semnificativ între om și om. Se recomandă să nu se bronzeze pe picioare, în primele câteva luni după operație, în special la pacienții cu pielea inchisa la culoare, deoarece acestea pot face cicatrici hiperpigmentadas.

În subcutanată operațiuni cicatrice abia vizibil.

 1. Ce rezultate se pot aștepta după operație?

Dacă efectuați corect предоперационное de cercetare și urmați instrucțiunile în perioada postoperatorie, puteți obține rezultate excelente în cele mai multe cazuri.

 1. Este adevărat că juanete din nou să iasă la lucru?

Nu, nu este adevărat. Procentul de recidivă mică, dacă a fost o intervenție chirurgicală cu tehnica corectă.

 1. Dacă există o tehnica care foloseste un laser pentru tratamentul hallux valgus?

Aceasta este una dintre întrebările care-mi trimite pe mail, eu nu știu de nici o tehnica care foloseste lasere pentru a trata această patologie, cărți și reviste de specialitate actualizate nu își amintește. Există, însă, metode de subcutanată de chirurgie pentru tratament juanetes, instrumentarului mic, care este introdus printr-o incizie mai mică de un centimetru. În această procedură subcutanată nu foloseste un laser.

 1. Dacă aveți nevoie de operarme, dacă nu există nici o durere?

Aspectul estetic al picioarelor este foarte important, mai ales pentru femei. Așa că de multe ori se adresează pacienții, care sunt îngrijorați doar de aspectul picioarelor, dar nu durere. Decizia de a lucra sau nu, în funcție de pacient, dar trebuie să vă avertizez că orice intervenție chirurgicală este un risc foarte mic.

 1. Acest lucru este normal, umflarea picioarelor după operație?

Dacă edemul este normal după o intervenție chirurgicală și durează de la pacienții vârstnici și în discursurile hallux valgus grea.

 1. Ce este "operațiunea " CHEVRON"?

Este o tehnica care se aplica la hallux valgus de gravitate medie, care în secțiune transversală V-metatarsiano distală, crescând unghiul de intermetatarsiano. Puteți folosi pentru fixarea tăiat buloane, așa cum se arată în figură. Operațiunea poate fi efectuată cu minim invazive metode.

 1. Ce este operația de ESARFA?

Asta după operație hallux valgus moderat la puternic, dezvoltat de Weil și Barouk la sfârșitul secolului trecut, care, în proprietățile sale permite de a îmbunătăți aproape perfect patologie, care anterior au fost greu de gestionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *